top of page

Black Stuff går til krig mot sukker! Beskytt leveren og gi næring til tarmen!

Black Stuff, som er utvunnet av furubark og bjørkechaga, er et unikt produkt som fokuserer på sukkerregulering og absorpsjonskontroll. Produktets evne til å regulere opptaket av sukker i fordøyelsessystemet og forhindre at sukker og C-vitamin konkurrerer med hverandre, kan være spesielt gunstig for personer som har behov for å kontrollere blodsukkernivået.


En av de viktigste fordelene med lignin og fulvosyrer er deres evne til å regulere sukkeropptaket i fordøyelsessystemet. Visste du at 25 % av verdens befolkning lider av en sykdom som er den største pandemien i verdenshistorien? Fettleversykdom er ikke bare et problem forårsaket av alkohol, men også av sukker. Det kan påvirke visse enzymer som er ansvarlige for nedbrytning og absorpsjon av sukker, og dermed redusere mengden overflødig sukker i blodet. Dette bidrar til å opprettholde et sunt blodsukkernivå og forhindrer konkurrerende opptak av sukker og vitamin C.pile-of-sugar-in-a-stadium
pile-of-sugar-in-a-stadium


Overforbruk av sukker kan redusere opptaket av C-vitamin fordi både sukker og C-vitamin konkurrerer om opptak i fordøyelsessystemet. Ligninet i Black Stuff kan imidlertid bidra til å redusere denne konkurransen.


For kroppen vår ser sukker og C-vitamin nesten like ut, men dessverre vinner sukkeret i kappløpet om opptak. Ta en titt på molekylstrukturen til disse to grunnstoffene...I tillegg beskytter Black Stuff leveren og bidrar til å opprettholde en sunn leverfunksjon. Leveren er et viktig organ i fordøyelsessystemet som bidrar til stoffskiftet, eliminering av giftstoffer og opptak av næringsstoffer. Et produkt som fremmer leverens helse, kan ha stor betydning for den generelle helsen og kroppsfunksjonen.


Kroppen omsetter sukker og C-vitamin på samme måte, noe som kan føre til problemer hvis sukkeret dominerer opptaket av C-vitamin. Her er de fem største problemene forbundet med C-vitaminmangel:


  1. Nedsatt immunforsvar: C-vitamin er viktig for immunforsvarets funksjon og beskyttelse mot infeksjoner. C-vitaminmangel kan føre til svekket immunforsvar, noe som øker kroppens mottakelighet for virus, bakterier og andre patogener.

  2. Dårlig sårheling: C-vitamin er nødvendig for produksjonen av kollagen, som er avgjørende for vevsheling og regenerering. Mangel på dette vitaminet kan påvirke sårhelingsprosessen og gjøre den langsommere og mer komplisert.

  3. Økt tretthet og svakhet: Vitamin C er involvert i kroppens energiproduksjon. Mangel på vitaminet kan føre til tretthet, svakhet og generelt redusert energinivå.

  4. Dårlig tannhelse: C-vitamin er viktig for å forebygge tannkjøttbetennelse og opprettholde tannkjøttets helse. Mangel kan føre til hull i tennene, blødende tannkjøtt og andre tannproblemer.

  5. Nedsatt humør og mental helse: C-vitamin er forbundet med produksjonen av nevrotransmitteren serotonin, som påvirker humøret og den mentale helsen vår. Mangel på dette vitaminet kan bidra til depresjon, angst og tretthet.


I tillegg til faktaene som er nevnt ovenfor, er det verdt å merke seg at mennesker og marsvin er de eneste dyrene som ikke kan syntetisere C-vitamin på egen hånd og er avhengige av å få det gjennom maten. Det betyr at vi må sørge for et tilstrekkelig inntak av C-vitamin gjennom mat eller kosttilskudd.


Mangel på C-vitamin kan påvirke mange kroppsfunksjoner, inkludert kollagendannelse og kalsiumabsorpsjon. Kollagen er det viktigste proteinet som utgjør bein, sener, hud og andre vevsstrukturer. Mangel på C-vitamin påvirker den normale syntesen av kollagen, noe som kan føre til utvikling av osteoporose og leddproblemer.


Osteoporose er en tilstand der bentettheten avtar, noe som gjør beina skrøpelige og utsatt for brudd. C-vitaminmangel kan påvirke beindannelse og reparasjon, noe som øker risikoen for osteoporose. I tillegg kan mangel på C-vitamin redusere opptaket av kalsium fra kosten, noe som kan påvirke beinhelsen negativt.


I tillegg til beinhelsen er vitamin C også viktig for leddhelsen. Det er nødvendig for å opprettholde sunne leddbånd og brusk, som sørger for smidig bevegelse og beskytter leddstrukturene mot skader. Mangel på C-vitamin kan føre til leddsmerter, betennelser og andre leddproblemer.


Derfor er det viktig å sikre et tilstrekkelig inntak av C-vitamin for å opprettholde bentettheten, forebygge utvikling av osteoporose og bevare leddenes helse. For å oppnå dette anbefales det å inkludere matkilder som er rike på vitamin C, som sitrusfrukter, bær, meloner, grønne bladgrønnsaker, paprika og brokkoli i det daglige kostholdet.


Black Stuff har også andre helsemessige fordeler. Det bidrar til å avgifte kroppen ved å eliminere giftstoffer og tungmetaller, og de antioksidante og betennelsesdempende egenskapene bidrar til generell velvære og reduserer betennelser.


Et velbalansert mikrobiom er ensbetydende med et sunt menneske!


Studier og vitenskapen bak:


https://www.ncbi.nlm.nih. gov/pmc/articles/PMC3203267/


https://www.ncbi.nlm.nih. gov/pmc/articles/PMC6151376/


https://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles /10.1186/1743-7075-8-74

7 visninger0 kommentarer
bottom of page