top of page

Hva er fri radikaler?

Fri radikaler er molekyler med et ubalansert antall elektroner. De kan skade cellevev og føre til aldring og sykdommer som kreft, hjertesykdom og Alzheimers sykdom. Kosttilskudd som antioksidanter kan bidra til å beskytte mot skade fra frie radikaler.Fri radikaler er ustabile molekyler med et uparret elektron som kan forårsake skade på celler og vev. Denne skaden kalles oxidativ stress og kan føre til aldring, så vel som flere sykdommer, inkludert kreft, hjertesykdom og Alzheimers sykdom.


Oxidativ stress kan også svake immunforsvaret, noe som gjør kroppen mer sårbar for sykdom og sykdom. Antioksidanter kan bidra til å redusere oxidativ stress ved å neutralisere frie radikaler og forhindre at de forårsaker ytterligere skade. Det er også viktig å opprettholde en sunn livsstil og kosthold for å redusere dannelsen av frie radikaler i første omgang.


Kosttilskudd som antioksidanter kan bidra til å beskytte mot skade fra frie radikaler ved å neutralisere dem eller redusere mengden frie radikaler i kroppen.


Antioksidanter kan finnes i frukt, grønnsaker, nøtter og helkorn, eller de kan tas i form av et tilskudd. Noen eksempler på antioksidanter er vitamin C, vitamin E, beta-karoten og selen. Det er viktig å merke seg at tilskudd bør tas under veiledning av en lege eller ernæringsfysiolog.

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page