top of page

Hvordan få flere polyfenoler fra frukt og grønnsaker?

Et sunt kosthold er nøkkelen til en sunn kropp. Det er viktig å opprettholde en god balanse mellom mikronæringsstoffer og makronæringsstoffer for å holde seg frisk.


Polyfenoler er et av de viktigste mikronæringsstoffene, som finnes i frukt, grønnsaker, belgfrukter og plantebasert mat.


Polyfenoler kan bidra til å opprettholde et sunt tarmmikrobiom, som har vært knyttet til bedre immunfunksjon og lavere betennelsesnivåer. De har også antioksidantegenskaper som kan bidra til å beskytte mot kroniske sykdommer som kreft og Alzheimers sykdom.Forskning har vist at mikrobiomet – de nyttige bakteriene i tarmen vår – er en viktig faktor for å bestemme hvor godt vi absorberer polyfenoler fra mat. Jo mer mangfoldig og sunn tarmmikrobiomet ditt er, desto bedre vil kroppen din være i stand til å absorbere disse næringsstoffene fra maten din.


Polyfenoler er naturlige forbindelser som har vist seg å ha en beskyttende effekt på kroppen. De finnes i et bredt utvalg av plantebaserte matvarer, inkludert frukt og grønnsaker.

105 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page