top of page

Hva er polyfenoler?

Polyfenoler er naturlig forekommende planteforbindelser som finnes i en rekke matvarer, for eksempel kaffe, te, sjokolade og vin.


Polyfenoler har vist seg å spille en rolle i tarmhelsen ved å påvirke balansen av mikrober i tarmen. De kan også forbedre immunfunksjonen og redusere betennelse.


Polyfenoler er planteforbindelser som har en positiv effekt på tarmmikrobiomet vårt. De fungerer som antioksidanter, noe som betyr at de kan redusere betennelse og oksidativt stress i kroppen. Polyfenoler bidrar også til å styrke immunforsvaret vårt, noe som er spesielt viktig i forkjølelses- og influensasesongen.Polyfenoler er en type antioksidanter som har vist seg å ha en positiv effekt på tarmhelsen. De kan også hjelpe med immunsystemets funksjon og forbedre individets velvære. Inntak av kakao og mørk sjokolade kan være gunstig for tarmen, da det inneholder antioksidanter. og kan bidra til å øke nivåene av gode bakterier i tarmen.

  • Kakao og mørk sjokolade er svært høy i fenoliske forbindelser, som er antioksidanter som kan bidra til å forhindre betennelse i kroppen din.

  • Mørk sjokolade inneholder også en rekke ulike vitaminer og mineraler, blant annet magnesium, fosfor og jern.

  • Grønn te er en veldig populær drikk for mange mennesker, men spesielt for de som lider av hjerte- og karsykdommer. Grønn te har vist seg å redusere LDL-kolesterol.

Polyfenoler er antioksidanter som har en positiv effekt på tarmmikrobiomet. De kan bidra til å opprettholde balansen mellom bakterier og andre mikrober i tarmen, noe som er viktig for immunforsvaret vårt. Drikker som er rike på polyfenoler inkluderer kakao, mørk sjokolade, kakao te og kaffe. Polyfenoler kan bidra til å forebygge sykdommer som hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes. Polyfenoler kan også være gunstige for å støtte:

  • vekttap ved deres effekter på appetittdempende

  • blodsukkerregulering og leverfettreduksjon

  • polyfenoler kan bidra til å forbedre kolesterolnivået ved å senke LDL (eller "dårlig") kolesterol og øke HDL (eller "gode") kolesterol

Når en plantecelle dør, brytes celleveggen ned. Alle næringsstoffene som en plantecelle hadde lagret, slippes ut i jorden hvor de tas opp av andre planter eller spises av dyr. Noen polyfenoler finnes i planter, andre er laget av mikrober og noen kommer fra begge kilder.

28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page