top of page

Et sunt mikrobiom kan beskytte mot inflammatorisk tarmsykdom, fedme, allergier, astma etc.

Det menneskelige mikrobiomet er samlingen av bakterier og andre mikroorganismer som lever i tarmen, munnen, huden og andre deler av kroppen.


Det menneskelige mikrobiomet er et komplekst system med billioner av mikrober som lever i symbiotisk forhold med kroppen vår. De hjelper oss med å fordøye mat, produsere vitaminer og kjempe mot patogener.


Nyere studier har vist at et sunt mikrobiom kan beskytte mot inflammatorisk tarmsykdom, fedme, allergier, astma etc. En fersk studie av UC Berkeley viste at et sunt mikrobiom kan beskytte mot depresjon. Dette er alle forhold som er knyttet til tarmhelsen.


Tarmmikrobiomet er en samling av billioner av bakterier, virus og andre mikroorganismer som lever i menneskets fordøyelseskanal. Mikrobiomet kan påvirke helse og velvære på en rekke måter.


Et sunt mikrobiom kan beskytte mot inflammatorisk tarmsykdom, fedme, allergier, astma osv. Det er viktig å opprettholde en sunn tarm ved å spise probiotisk rik mat som yoghurt eller kefir og ta et probiotisk kosttilskudd. Probiotika er levende mikroorganismer som er bra for helse og velvære. De hjelper med fordøyelsen, næringsopptaket og immunfunksjonen. Probiotika kan redusere risikoen for matallergier, eksem, astma og andre forstyrrelser i immunsystemet samt irritabel tarmsyndrom (IBS).

27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page